Monday, December 3, 2012

Οι αποτυχημένοι μου κουραμπιέδες.. 22 days before Christmas!

Είπα και εγώ να δοκιμάσω να φτιάξω κουραμπιέδες χρησιμοποιώντας μια συνταγή που ήμουν σίγουρη ότι θα είναι επιτυχημένη..

Αγόρασα τα υλικά μου με κάποιες μικρές αποκλίσεις και ξεκίνησα..Πρώτη σημαντικό λάθος μου ήταν ότι χρησιμοποίησα Lurpak και όχι φρέσκο βούτυρο (που δεν μπορούσα να βρω και να είμαι σίγουρη για τη μυρωδιά του, όπως το βούτυρο κερκύρης που το ξέρω και το προτιμώ..)
Η συνταγή μου έλεγε :
2 φλ φρέσκο βουτυρο.. έβαλα Lurpark
1/2 φλ. καφέ ούζο ή μαστίχα
2 κρόκους αυγών
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
1 κουταλιά λεμόνι (το ξέχασα κ το θυμήκα όταν ήταν στον φούρνο)
4 φλ αλεύρι (έβαλα για όλες τις χρήσεις, γιατί εδώ δεν βρίσκω μαλακό)
1 φλ αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κουταλιά σούπας ανθόνερο
1 baking powder ή σόδα
Χτύπησα το βούτυρο με τη ζάχαρη κ τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν..
έριξα τα αμύγδαλα , το ούζο και το αλεύρι σιγά σιγά και μετα το baking συνεχίζοντας το ανακάτεμα..


Έδωσα σχήμα στους κουραμπιέδες μου και τους έψησα για 20 - 25 λεπτά!!
Μετά ράντισα από πάνω με λίγο ανθόνερο!
Το θέμα είναι ότι οι κουραμπιέδες έχουν πολύ έντονη μυρωδιά γάλακτος που δεν μου αρέσει..
τι έκανα λάθος; Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής

9 comments:

myStickland said...

Kαλησπέρα!
Στη ζαχαροπλαστική δεν πρέπει να αλλάζουμε τα βασικά υλικά.Νομίζω οτι επειδή άλλαξες κάποια απο αυτά ή παρέλειψες,είχε ενα όχι και τόσο καλό -για εσένα-αποτέλεσμα.Στη μαγειρική μπορούμε να ''παίξουμε''περισσότερο και να βάλουμε τη δική μας τελική πινελιά..είχα ακούσει κάποτε ενα μάγειρα που συμβούλευε τις νοικοκυρές..
Παρόλαυτα μπορείς να δοκιμάσεις να τους φτιάξεις ξανά!
φιλάκια και καλή εβδομάδα!

me (maria) said...

Πάντα στους κουραμπιέδες να προτιμάς βούτυρο ζαχαροπλαστικής που δεν έχει έντονη μυρωδιά..αν μυρίζουν βουτυρίλα οι κουραμπιέδες δεν τρώγονται με τίποτα!!
Ξαναδοκίμασε..φιλιά και καλή εβδομάδα!!

evonita said...

μην απογοητεύεσαι, μάλλον το lurpak φταίει!!! κάνε δεύτερη απόπειρα και θα δεις πως όλα θα πάνε οκ!!! :) φιλάκια πολλά!!!!!

Stavroulaki A said...

Συμφωνώ απόλυτα, για αυτό πάντα είμαι πολύ ακριβής και με τις δοσολογίες κια τα υλικά.. αλλά που να βρώ βούτυρο φρέσκο εδώ;;; αυτό ήταν το πρόβλημα!! θα κάνω πιο καλή βόλτα στο super market μυρίζοντας βουτυράκια μου φαίνεται!!

Stavroulaki A said...

βουτυρο ζαχαροπλαστικής... θα δοκιμάσω να βρω!!!!!

Stavroulaki A said...

Αν δεν βρω το σωστο βουτυρο δεν κάνω άλλη απόπειρα.. τζάμπα θα πάει!! φιλάκιαα

DIMI said...

Καλησπέρα Σταυρούλα!Ισως νά έβαζες βανίλια καί τρίμα λεμονιου νά σπάση τήν έντονη μυρωδιά τού βουτύρου!Η επόμενη φουρνιά σίγουρα θά βγη καλύτερη!Φιλάκια!!

evonita said...

χα χα χα.. προσωπικά δε συμπαθώ τους κουραμπιέδες, οπότε θα έμενα στα μελομακάρονα αν μου συνέβαινε!!!

Dimitra said...

Η αληθεια ειναι οτι και εγω μια φορα ειχα φτιαξει κουραμπιεδς και δεν πετυχαν σε αντιθεση με τα μελομακαρονα που παντα πετυχαινουν!
Δεν μπορω να σε βοηθησω λοιπον αλλα ειμαι σιγουρη οτι τα κοριτσια παραπανω σε καλυψαν:)