Friday, August 10, 2012

Summer bliss - 6th week

Και ήρθε μια μέρα και μετά μια νύχτα... και ήμασταν καλεσμένοι σε ινδικό σπίτι για τι άλλο για φαγητό.. και φτάσαμε στο κατώφλι..ήταν πολύ όμορφα.. θα φροντίσω να πάρω και να βάλω και καμιά συνταγή απ'οσα φάγαμε!! σε ινδικό σπίτι.. ινδικά πράγματα παντού..(τι άλλο) και ινδική φιλοξενία..
Τα ορεκτικά μας

Το δεύτερο δωμάτιο με ένα ινδικό κουβερλί

Το δεύτερο δωμάτιο είναι και το δωμάτιο προσευχής
μα σοβάρα είναι πολύ φιλόξενοι, σχεδόν όπως οι Έλληνες.. και λέω σχεδόν γιατί
πιστεύω ότι σαν λαός έχουμε πολύ ψηλά τον πήχυ, αν και το συγκεκριμένο ζευγάρι ξεπερνάει και αρκέτους Ελληνες!..
Και το σπίτι ήταν γεμάτο από εξωτικά πράγματα.. ινδικά που για μας είναι πολύ διαφορετικά!!!
Πήρα και το δωράκι μου μαζί με την υπόσχεση ότι θα μάθω και ινδικούς χορούς, ξέρετε από αυτούς που γυρίζεις γύρω γύρω και φοράς μια φούστα που σηκώνεται ( μακριά φούστα καλέεε).. είδαμε και τα ανανεωμένα αυτοκόλλητα στην κρεβατοκάμα και πήραμε ιδέες.. Εγώ είχα φέρει από την Ελλάδα κάποια αυτοκόλλητα όταν είχα πρωτοέρθει και έτσι έχω "ελληνικά" αυτοκόλλητα jumbo πάνω από το κρεβάτι μου, αλλά θέλουν ανανέωση πια γιατί ξεκολλάνε σε κάποια σημεία.. έχουν περάσει και μια μετακόμιση και αυτό τους στοίχισε!!
Στα hotel apartments που μένουμε είναι καλή ιδέα τα αυτοκόλλητα, δίνουν χρώμα και ένταση χώρις να τρυπάς τοίχους!! μα δεν είναι φοβερό να βλέπεις πόσο διαφορετικά είναι τα σπίτια ανάλογα με το μέρος καταγωγής και την κουλτούρα σου? φοβερό!! έφαγα κα το spicy και όλοι γελούσαν κοκκίνησα και ξεκοκκίνησα, πνίγηκα κιόλας από τα γέλια.. οι φωτογραφίες απαραίτητες αλλά δυστυχώς κουνημένες, μάλλον γελούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να κρατήσει τη φωτογραφική σταθερή ούτε για κλασματα.. μα είμαι τόσο αστεία μερικές φορές..?!!!
 Για κύριο πιάτο είχε φτίαξει αλλου παράτα!! το οποίο ειναι σαν τη δική μας σφακιανή πίτα μόνο που μέσα έχει πατάτα και βέβαια κάποια spicies που του δίνουν άλλη γεύση.. το καρπουζάκι είναι για όσους πιάνουν φωτιά κατά τη διάρκεια του δείπνου!!
Η θέα από το μπαλκόνι τους είναι διαφορετική καθώς αυτοί βλέπουν μπροστά στο κύριο δρόμο, ενώ εμείς πίσω στο παλάτι.. η κίνηση και η φασαρία μας είχαν κάνει να διαλέξουμε ένα από τα πίσω διαμερίσματα!!

χάρηκα πολύ για το φανταστικό δείπνο στα παιδιά χθες.. μας περιποιήθηκαν και με το παραπάνω.. γελούσαν βέβαια μαζί μου που ήμουν με τη φωτογραφική ανά χείρας!!
Summer bliss στο Ντουμπάι ακόμα.. μέχρι να πιάσουμε ελληνικό λιμάνι αδέρφια θα κοντεύει να τελειώσει μου φαίνεται... μα γίνεται summer bliss χωρίς Ελλάδα.. ελπίζω να επανορθώσω με την επιστροφή θα είναι και η τελευταία εβδομάδα summer bliss, ποιος ξέρει μπορεί και η καλύτερη- σίγουρα η πιο συναισθηματική!!!
Σας φιλώ γλυκά!!

Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι

11 comments:

myStickland said...

ωραία να περνάς λίγες ώρες με φίλους..εσείς το διασκεδάσατε ε;
οι φωτογραφίες τέλειες και το γεύμα..spicy!
summer bliss,χωρίς το ελληνικό στοιχείο,δεν υπάρχει..γιαυτό σου εύχομαι να επιστρέψεις εδω και να περάσεις σούπερρρρ..
φιλιά και καλό σ/κ<3

lolipopfamily said...

Καλημέρα σου . Όμορφες οι εμπειρίες σου εκεί.Με το καλό να έρθεις και στα πάτρια εδάφη .Είσαι από Κρήτη ?

Stavroulaki A said...

Ευχαριστώ πολύ!! σύντομα καταφθάνουμε!! όχι.. δεν είμαι από τη λεβεντομάνα!!! αλλά την λατρεύω.. πραγματικά θα μπορούσα άνετα να μετακομίσω στην κρήτη!!!

Stavroulaki A said...

συμφωνω... ανυπομονώ!!!

Stavroulaki A said...

Την θεωρώ και δική μου τη σφακιανή γιατί την λατρεύω!! την έχω οικειοποιηθεί!! χι χι!!

Decofairy said...

Το'πα και το ξαναλέω...μας ταξιδεύεις και το έχουμε τόσο ανάγκη αυτή την εποχή!!!!
Καλή συνέχεια :)

me (maria) said...

Μαζεύεις εμπειρίες κι εμείς εικόνες...
Με το καλό και οι αναρτήσεις με ελληνικό καλοκαίρι!

Katerina Verigka said...

Ξεχωριστές εμπειρίες!Ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας!

Stavroulaki A said...

Ευχαριστώ!! Ελπίζω να σας ταξιδεύω όπως λες!!

Stavroulaki A said...

Ναι.. σε λίγο καιρό καταφθάνουν!!

evonita said...

τι όμορφα που θα περάσατε!!! αξέχαστες είναι αυτές οι εμπειρίες!! γνωρίζεις νέες κουλτούρες.. αυτά τα spicy πρέπει να είναι πολύ must στο γεύμα τους,ε? χι χι