Sunday, December 2, 2012

Τα μελομακάρονα και εμείς.. 23 days before Christmas!


Τα μελομακάρονα είναι άρωμα... καθώς τα μυρωδικά ανακατεύονται με το κονιάκ και το πορτοκάλι αναδύεται ένα άρωμα σε όλο το σπίτι!
Ξάφνου το σπίτι γίνεται γιορτινό και ας μη φοράει τα γιορτινά του ακόμα!!
Το γαρύφαλλο σπάει στο γουδί


και μαζί με την κανέλλα, το ελαίολαδο (ναι καλά διαβάσατε!) τη ζάχαρη ανακατεύονται με το χέρι και με πολύ υπομονή..

Με το χέρι μόνο διαλύεται σωστά η ζάχαρη μέσα στο λαδάκι, το μίξερ δεν κάνει την ίδια δουλειά.. και μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι (αν σας πέσει και λίγο παραπάνω δεν πειράζει.. δίνει ακόμα περισσότερο άρωμα!!!) και το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού, για επιπλέον άρωμα.. Βάζουμε και το αλευράκι μας και bacing powder και σόδα (ξέχασα να το πω)... και έτοιμα για το φούρνο!

μπαίνουν και το σπίτι μοσχοβάλαει Χριστούγεννα!! Η έναρξη της εορταστικής περιοδού έχει επισημοποιηθεί... έχει γίνει official!!!
20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς αρκούν!!
και μετά βγάλτε τα και δοκίμαστε τα έτσι, χωρίς να τα μελώσετε!! Ενα ωραίο αρωματικό μπισκοτάκι έχει δημιουργηθεί!! Μελώστε, πασπαλίστε με καρυδάκι και απολαύστε!! Εμείς φτιάξαμε μισή δόση χθες έτσι για το καλό του μήνα (εεε, μας είχαν λείψει κιόλας... λίγο, μη νομίζετε!) και τα μελώσαμε σήμερα.. για να συνεχιστεί το καλό του μήνα!!!
Ένος μήνα που ξεκίνησε με ένα δώρο από τον προηγούμενο... Το everyday happy home είναι πια μέλος του Greek Blogs by women.. δείτε και εδώ..
Υ.γ.. Σήμερα θα μπορούσα και δεν θα ήταν άδικο να κάνω μια πιο μελαγχολική ανάρτηση!! Διαλέγω να μην την κάνω.. εκέινη ξέρει αν την σκέφτομαι!!!

Φιλιά
Σταυρούλα

Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής

11 comments:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Λατρεύω τα μελομακάρονα! Δοκίμασε και την συνταγή στο ανθομέλι. Θα την λατρέψεις! Εγώ ακόμα να ξεκινήσω την αντίστροφη μέτρηση! όλο άλλα βγαίνουν! Τώρα βγήκαν οι διαγωνισμοί!
kathy by anthomeli

vivi ka said...

Καλημέρα!! Μύρισαν μέχρι εδώ τα μελομακάρονά σου! :) Δεν έχω φτιάξει ακόμα αλλά αγόρασα δυο-τρεις φορές!
Αν δεν γίνουν μελομακάρονα στο σπίτι όμως δεν μυρίζουν Χριστούγεννα!
Θα πήγαινα στο Greek blogs by women για να ψηφίσω. Αν συμμετέχεις και εσύ στη ψηφοφορία τα πράγματα δυσκολεύουν για μένα! :)

Unknown said...

όντως μυρίζει το σπίτι και νιώθεις την γιορτινή ατμόσφαιρα!! Δεν συμμετέχω σε κάποια ψηφοφορία για το Greek blogs by women, απλά έγινα μέλος προχθές.. θα πάω να κοιτάξω αν είναι να ψηφίσω τα αγαπημένα μου και εγώ! εσύ συμμετέχεις;
φιλάκια

Unknown said...

Την κοίταξα και δεν έχει σημαντικές διαφορές από τη δικιά μου, το λάδι μόνο και το πορτοκαλάκι, εγώ βάζω λίγο παραπάνω! σίγουρα είναι επιτυχία από τα υλικά που έιδα ότι χρησιμοποιείς.. και από εμφάνιση!! φοβερά! φιλάκιααα

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Καθε χρονο φτιαχνω. Οχι ακομα ομως, πιο μετα γιατι θα τα φαω ολα!!! Θα τσεκαρω και τις συνταγες σας να δω διαφορες κλπ.
Θα μπω και στην ψηφοφορια να ψηφισω. Πολλες δουλειες! Χα χα χα
Οσο για την μελαγχολικη αναρτηση που μας γραφεις, υποθετω μια απωλεια... Ειμαι σιγουρη οτι την θυμασαι με αγαπη και εκεινη σε βλεπει απο ψηλα...

DIMI said...

Καλημέρα!Καλό μήνα!Εφτιαξα λίγα αλλά θά ξανακάνω!Καί τού χρόνου Σταυρούλα νά ξαναφτιάξης!Πάω νά ψηφίσω τίς φίλες!Φιλάκια!!

Karen said...

These look so good! I have never attempted to make cookies from scratch!

-Karen
www.yourstylistkaren.com

Unknown said...

Αν και πάντα προτιμώ τους κουραμπιέδες.. αυτά τα μελομακάρονα φαίνονται πολύ ωραία!! ^^
Καλημέρα!

Claire D. T said...

Λατρεύω τα μελομακάρονα :)
Φέτος λέω για πρώτη φορά να δοκιμάσω να κάνω και εγώ..

evonita said...

τα μελομακάρονα είναι τα αγαπημένα μου, ειδικά τα αφράτα μελομακάρονα!!! λατρεύω αυτή τη μυρωδιά!!!

Unknown said...

Η μυρωδιά είναι τόσοοοο ωραία!! μυρίζει Χριστούγεννα το σπιτι!!