Sunday, December 30, 2012

Μια βόλτα σε όλη τη γη...


Κρύο.. πολύ κρύο για τα δικά μας δεδομένα....

Και διαλέξαμε αυτή τη μέρα για μια global βόλτα... στο global village!!  (Μια υπαίθρια αγορά με προίοντα απόλες τις χώρες του κόσμου σχεδόν!)

Και είδαμε πολλά, μυρίσαμε πολλά, γυρίσαμε πολύ αλλά δεν ψωνίσαμε σχεδόν τίποτα, όλα ήταν πολλά και σε ζάλιζαν και δεν υπήρχε η κατάλληλη υπομονή για τα ψώνια.. είδαμε πολλά όμως..
Ρώσους να χορεύουν πολύ όμορφα και ρυθμικά με τα πολύ όμορφα κοστούμια τους..



Αφρικανούς να χορεύουν με ένα μόνο όργανο σε ρυθμούς που σε μας φαντάζουν λίγο Ζουλού ή Μασάι και να μας χαιρετούν με το ακούνα ματάτα!!






Πανέμορφες Ταυλανδέζες που λικνίζονταν τόσο αρμινικά..

Ένα ελληνικό stand με πολύ κουλτούρα, αλλά με λίγα πράγματα και πολύ λίγους Έλληνες...



Τόσα πολλά να δεις και να χαζέψεις αλλά δεν μπορέσαμε να τα δούμε όλα.. αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί αυτό το μέρος κανείς γιατί νώθεις ότι έχεις πάρει κάτι από πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε μια μόνο βόλτα, έχεις δει πολλά αντιπροσωπευτικά προιόντα από κάθε τόπο και έχεις μυρίσει πολλά διαφορετικά φαγητα.. και αρώματα.
Πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος μας στις διάφορες γωνιές της γης και πόσο όμορφο είναι να μπορείς να ανακαλύπτεις διαφορετικές κουλτούρες... και ας μην είναι η κουλτούρα που θα σου ταίριαζε για να ζήσεις με αυτή μπορεί κάπου να υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί και να σε κάνει καλύτερο...


5 comments:

Parents Land Gr said...

Αυτο το ειχα δει το 2005 αλλα δεν ειχα προλαβει να παω.Τι να πρωτοκανεις σε 3 μερες.Δεν ειναι και συνεχεια νομιζω. Ευχαριστουμε που μοιραστηκες αυτες τις εικονες.Καλη χρονια.

DIMI said...

Καλημέρα Σταυρούλα!Πολύ όμορφη η βόλτα πού μάς πήγες!Ωραίες φωτογραφίες!Αλλά καί τό Ελληνικό στοιχείο κυριαρχή παντού!Σου εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να είναι γεμάτος απο αγάπη και χαρά !Φιλάκια!!

Memaria said...

Χαίρομαι που το ελληνικό στοιχείο έδωσε το παρόν και ας ήταν με λίγα πράγματα και λίγους Έλληνες..μας έκανες πάλι ωραία βόλτα..και μάλιστα σε όλη τη γη..καλή πρωτοχρονιά να περάσεις και το 2013 να είναι όπως το ονειρεύεσαι...καλή χρονιά!!
Φιλιά!

myStickland said...

Τι όμορφη ξενάγηση Σταυρούλα!!
Να είσαι πάντα καλά,να μας ταξιδεύεις!

Σου εύχομαι μια υπέροχη καινούρια χρονιά με πολύ αγάπη και μακάρι οι επιθυμίες σου να γίνουν αληθινές!!
Να είσαι πάντα ευτυχισμένη!!

Φιλιά πολλά:)
(ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα σχόλια σου!μου φτιάχνουν τη διάθεση!!)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Όμορφες εικόνες! Nα τις μεγαλώσεις όμως λίγο να τις ευχαριστιόμαστε!! Δεν γίνεται να το κάνουμε χειροκίνητα για κάθε μια από αυτές! Φιλιά πολλά!
kathy by anthomeli