Καλήμερα!! Ξέρω πως δεν με ρώτησες αλλά σκέφτηκα να μοιραστώ την συνταγή για τα ginger bread cookies που σου έδειξα εδώ!
Είναι μια πολύ απλή συνταγή και το μόνο που απαιτεί είναι να είστε ακριβείς στο χρόνο ψησίματος 9-10 λεπτά λέει το χαρτάκι και κατι ξέρει!
Υλικά
3 cups αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
2 κ.γ σκόνη πιπερόριζας (ginger)
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
3/4 cup βούτυρο ανάλατο
3/4 cup καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1/2 cup molasses (και το πετιμέζι μας κάνει νομίζω!)
1/2 κ.γ βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Αλείφουμε με βούτυορ τη φορμούλα μας.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ginger, τη κανέλα, το αλάτι το γαρύφαλλο καιτο μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε στην άκρη!
Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ χτυπάμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη, όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αυγο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε τη μελάσα (πετιμέζι) και τη βανίλια.
όταν ανακατευτούν καλά, αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σιγά σιγά!
το μείγμα μας είναι έτοιμο!!
το βάζουμε στη φορμα και μέσα στο φούρνο για 9-10 λέπτα όχι παραπάνω!!
Είναι μια πολύ απλή συνταγή και το μόνο που απαιτεί είναι να είστε ακριβείς στο χρόνο ψησίματος 9-10 λεπτά λέει το χαρτάκι και κατι ξέρει!
Υλικά
3 cups αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
2 κ.γ σκόνη πιπερόριζας (ginger)
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
3/4 cup βούτυρο ανάλατο
3/4 cup καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1/2 cup molasses (και το πετιμέζι μας κάνει νομίζω!)
1/2 κ.γ βανίλια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Αλείφουμε με βούτυορ τη φορμούλα μας.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το ginger, τη κανέλα, το αλάτι το γαρύφαλλο καιτο μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε στην άκρη!
Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ χτυπάμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη, όταν ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αυγο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε τη μελάσα (πετιμέζι) και τη βανίλια.
όταν ανακατευτούν καλά, αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σιγά σιγά!
το μείγμα μας είναι έτοιμο!!
το βάζουμε στη φορμα και μέσα στο φούρνο για 9-10 λέπτα όχι παραπάνω!!
Περιμένω και τη δικιά σου συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, για να δοκιμάσω!!!
Τα φιλιά μου,
Σταυρούλα
12 comments:
Αγαπημένα μου αυτά τα μπισκοτάκια!!!
Ωραία συνταγή αλλά μου αρέσει πολύ η φόρμα που χρησιμοποιήσες!!!
Φιλιά και καλή μέρα!
Οσον αφορά τη διεύθυνση του Αγίου Βασίλη λένε οτι τα γράμματα πρέπει να τα ρίχνουμε στο αναμένο τζάκι για να φεύγουν και να πηγαίνουν σε εκείνον:)
μμμμ..:)
μου αρέσει πολύ η φόρμα σου !!!!! εγώ πάλι άκουσα ότι τα γράμματα του Αγιου Βασίλη τα αφήνεις στον άνεμο και τα ξωτικά τα μεταφέρουν στο Βόρειο Πόλο .... δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις καλλίτερα
Και επειδή δεν σε ρωτήσαμε δηλαδή, δεν πρέπει να μοιραστείς μαζί μας τις σούπερ συνταγές σου Σταυρούλα??? Χα χα χα Θα συμφωνήσω με την φίλη mystickland και θα πω πόσο τέλεια είναι η φόρμα!!!
Πλάκα μου κάνεις! Εσύ τα διακόσμησες έτσι;
Βέβαια και σκέτα να είναι η συνταγή μυρίζει ως εδώ μπαχαρικα! Θα την δοκιμάσω!
Παίρνω το θάρρος να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή με μπισκότα που φτιάχνω τα Χριστούγεννα!
http://anthomeli.blogspot.gr/2011/11/blog-post_2734.html
Αύριο θα στείλω την κάρτα! Η Κάλη σου την έστειλε σήμερα!
Μάλλον κατάλαβες πως τα λαχταρήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση! :)
Σε ευχαριστούμε για την συνταγή! Φιλάκια!
Φαίνονται τέλεια.. Θα την δοκιμάσω!!!
και τό χα έτοιμο να σε ρωτήσω!!! χα χα.. ευχαριστούμε!!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ..γράφω τη συνταγή κι ελπίζω να προλάβω μέχρι τα Χριστούγεννα..πάντως σήμερα έφτιαχνα κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα (μπισκοτάκια τα λέω εγώ) και αν όλα πάνε καλά αύριο και προλάβω θα τα βάλω..
Δεν έχω τζάκι!!!! το αφήσει στην Ελλάδα!! ;)
Μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον άνεμο όπως λέει και η Marilise!!
φιλάκιαααα
Περιμένουμε τη συνταγή!!!
Εγώ τα φτιάχνω από χτες και ελπίζω σήμερα να'ναι έτοιμα!
ΚΑλή επιτυχία σου εύχομαι!!!
Post a Comment