Wednesday, January 16, 2013

Moving tips - Μετακόμιση με μέθοδο!


Καλημέρα...
Γνωρίζω ότι μια μετακόμιση συνήθως δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει κάθε μέρα αλλά αν σου τύχει πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος!!!Πολλοί είναι αυτοί που τρομάζουν ακόμα και στην ιδέα.. αλλά αν έχεις μεθοδικότητα κάτι μπορέις να καταφέρεις!!

Φωτογραφία εδώ
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν..πως προετοιμάζεσαι...
Moving Tips
Φωτογραφία εδώ
Ξεκινάς αποφασίζοντας ποιο δρόμο θα διαλέξεις.. τον εύκολο ή τον δύσκολο... Ο εύκολος λέει ότι παίρνεις τηλέφωνο την μεταφορική και τους λες να έρθουν να σου πακετάρουν τα πράγματα.. εσύ το μόνο που κάνεις είναι  να επιτηρείς να βοηθάς να συμβουλεύεις (το οποίο έχει και αυτό τον κόπο του.. ) αλλά... δεν συγκρίνεται με τον δεύτερο δρόμο που λέει τα εξής..

Φωτογραφία εδώ

Υπολογίζεις πόσα πράγματα έχεις και πηγαίνεις κα αγοράζεις κόυτες.. θα χριαστείς όλων των μεγεθών.. τα βαριά αντικείμενα καλό είναι να μπαίνουν σε μικρότερες κούτες και να συδυάζονται με ελαφριά πράγματα για να μην αυξάνεται υπερβολικά το βάρος της κούτας...

Μαζί με τις κούτες θα χρειαστέις:
·         Προστατευτικό πλαστκό με φουσκάλες
·         Χαρτόνι χοντρό
·         Ταινίες χοντρές και Χαρτοταινίες (βασικό είναι να σκεφθείς ότι οι ταινίες αφηνούν κόλλα και σίγουρα δεν θες τέτοιου είδους διακοσμητικές γραμμές στο επιπλάκι σου, γι αυτό θες την χαρτοταινία...)
·         Πλαστικό σε ρολό για προστατεύσεις κάποια αντικείμενα πρωτού τα βάλεις στις κούτες
·         Μαρκαδόρους για να γράφεις στις κούτες
·         Χαρτοκόπτη, για κόβεις το χαρτόνι και το bubble wrap..
·         Χαρτί και στυλό για να γράφεις τις κούτες.
·         Υπομονή.. τα δύσκολα ξεκινούν.
Ξεκίνα να ετοιμάζεις τις κούτες..
Φωτογραφία εδώ
Άρχισε να τυλίγεις και προσπάθησε να κατηγοριοποιήσεις τα πράγματα σου. Όταν υπάρχει θέμα με το πόσο όγκο θα έχουν τα πράγματα σου (χρεώνεται πιο πολύ!) προσπάθησε να χωρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθεί το μπαουλάκι του σαλονιού πρέπει εξωτερικά να καλυφθεί με μια κουβέρτα (που σαφώς δεν ανήκει στο σαλόνι) και να περιέχει πράγματα που και αυτά μπορεί να ανήκουν στη κουζίνα για παράδειγμα.. θέλω να πω ότι θα ήταν ιδανικό να γεμίζεις τις κούτες με πράγματα από ένα χώρο κάθε φορά αλλά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά και με όσο το δυνατόν λίγότερο όγκο, αυτό απλά αποτελεί ουτοπία!
Γεμίζεις τις κόυτες σου μέχρι ένα σημείο μετά αστην ανοιχτή και πήγαινε στη επόμενη.. Μην έχεις παραπάνω από 3 κούτες ανοιχτες ταυτόχρονα αλλά ούτε και λιγότερες.. κάτι που δεν χωράει στη μια μπορεί να είναι το ιδανικό μέγεθος για μια άλλη.. όταν θεωρήσεις ότι την έχεις γεμίσει καλά και ότι τα πράγματα δεν θα κουνιούνται, κλείστην και βάλτην σε μια γωνία να περιμένει την επόμενη να την καπακώσει!!
Πριν την κλείσεις όμως μην ξεχάσεις να της δώσεις αριθμό και  να γράψεις τα περιεχόμενα της κούτας.. θα σου χρειαστούν!!
Η λίστα των πραγμάτων θα σου φανεί πολύ χρήσιμη και στο ξεπακετάριμα (θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση σε κανένα εξάμηνο!!!).
Πράγματα που δεν έχουν κουτί πρέπει να προστατεφθούν με χαρτόνι!!
Μη ξεχάσετε να βάλετε το βελάκι!! Πρέπει οι μεταφορείς να γνωρίζουν ποια είναι η πάνω πλευρά ενός κουτιού (για κάποια αντικείμενα αυτό είναι πολύ σημαντικό!)
Ογκώδη αντικείμενα όπως καναπές ή πολυθρόνες καλό είναι να πακεταριστούν από τους ειδικούς, αλλά αν θέλετε να τολμήσετε.. μη ξεχάσετε να βάλετε προστατευτικό πλαστικό πριν τα τυλίξετε με χαρτόνι.. Δεν θα θέλατε πιστεύω να σας περιμένουν εκπλήξεις λεκέδων στον πολύ ομορφο καναπέ σας όταν τον ξεπακετάρετε!!
Αυτά προς το παρόν.. θα ανανεώσω αν σκεφθώ κάτι ακόμα!
Τα φιλιά μου,
Σταυρούλα

16 comments:

kathycallie said...

Μετακομίζεις κι έχεις και όρεξη για αναρτήσει! Ωραία η ιδέα σου για συμβουλές σχετικές με μετακόμιση! Καλό κουράγιο! Που θα πάτε;
Kathy by anthomeli

evonita said...

πολύ χρήσιμες συμβουλές!! κι εγώ έτσι τα ετοιμάζω.. και κρατάω σημειώσεις με το ποιός αριθμός έχει και τι σε ένα χαρτάκι. μάλιστα εγώ είχα δώσει και ένα χαρτάκι στους μεταφορείς όταν μετακόμισα με τα νούμερα ώστε να τικάρουν το κάθε τι, μην ξεχαστεί κάτι!!! φιλάκια πολλά!!!

elena said...

Μη μου μιλάς για μετακομίσεις. Εχω κάνει 3 σε 5 χρόνια. Δεν αντέχω αλλοοοοοοοο.....

myStickland said...

ωραία η ιδέα των συμβουλών σου..
(είναι λιγάκι βαρετή και κουραστική η όλη διαδικασία αλλά έχει και την προσμονή του καινούριου..)ελπίζω να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσω..:0

Dimitra said...

Καλά λέει η Kathy πάνω, μ'αρέσει που παρόλη την κούραση και ταλαιπωρία έχεις και διάθεση για ανάρτηση:)
Είσαι φοβερή Σταυρουλίτσα! Δεν έχω μετακομίσει ποτέ μιας και παντρεύτηκα και μπήκα κατευθείαν στο σπίτι μου. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ αλλά και να τύχει, θα έρθω εδώ να δω τις συμβουλές σου.
Καλή δυναμη σας εύχομαι και κουράγιο.

Stavroulaki A said...

Ελλάδα .. για 2 εβδομάδες και μετά... θα δείτε!!!!!!

Stavroulaki A said...

εμας οι λιστα έγινε στο excel και πήγε και στο προξενείο και στους μεταφορείς.. δεν είχαμε και επιλογή.. πρέπει να δοθούν για εκτελωνισμό τα πράγματα!!

Stavroulaki A said...

Έμεις από το 2008..5!!! μια για να μείνω με τον άντρα μου (μίνι), μια μίνι από Ελλάδα - Ντουμπάι, μια στο Ντουμπάι (αλλάξαμε διαμέρισμα), μια τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα που πήγαμε σπίτι μας και μια τώρα!!! Σου λέω πανικός.. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τρεις βαρβάτες!!!

Stavroulaki A said...

Και εγώ το ελπίζω!!!

Stavroulaki A said...

Και εγώ ελπίζω να μη χρειαστεί!!! Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους περνάει πολύς καιρός!!!

Movers and Packers Chandigarh said...

Move smartly and have a wonderful experience with Logistic Mart....

evonita said...

α, έχει μεγάλη διαδικασία!!! νόμιζα ήταν πιο απλό!

Dizzy button said...

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές και πραγματικά η αρίθμηση των κουτιών και η λίστα με το τι περιλαμβάνει το καθένα σε κάνει να κερδίζεις χρόνο στο ξεπακετάρισμα!
Καλή συνέχεια!

kathycallie said...

Wow, δηλαδή θα έχουμε καινούργια χώρα να βλέπουμε. Τελικά... γιούπι!!!!!! Callie by Anthomeli

kathycallie said...

Κρίμα κι έλεγα να πεταχτώ μια βόλτα στο Ντουμπάι τώρα που γνωριστήκαμε για να με φιλοξενήσετε! Χιχι!
kathy by anthomeli

Stavroulaki A said...

Μπορεί να ενθουσιαστεις περισσότερο με την άλλη χώρα!!!