Thursday, August 2, 2012

Η όπως ηρεμία & Θ όπως Θεός & Ι όπως Ιερός

..
Υπάρχουν στιγμές όμως μέσα στην ημέρα που διαλέγω την ηρεμία.. δεν θέλω να μιλάω με τα ζωάκια, δεν θέλω να δημιουργώ δεν θέλω να κάνω κάτι που να απαιτεί ενέργεια.. Συνήθως διαλέγω την ηρεμία πριν πάω να ξαπλώσω στον κορμό του δέντρου μου.. Κάτι  που με ηρεμεί πολύ είναι να διαβάζω βιβλία, σκέφτηκε μεγαλόφωνα η νεράιδα.. Ο βασιλιάς είχε εξαφανιστεί και εκέινη μιλούσε δυνατά μόνη της.. ακόμα και η ίδια προσπαθούσε να καταγράφει κάθε μέρα τι ήταν αυτό που την έκανε χαρούμενη.. ήξερε ότι δεν ήταν τυχαίο που ο Μορφεας και η θάλασσα την ήθελαν για παρέα.. την ήθελαν επειδή ήταν ευτυχισμένη.. αυτό που δεν ήξεραν ήταν ότι για να είναι ευτυχισμένη κατέγραφε στο νεραιδένιο της μυαλό τι ήταν αυτό που την ικανοποιούσε και προπαθούσε να το εφαρμόζει πιο συχνά.. Γνώριζε πολύ καλά εξάλλου ότι σε αυτό το μονοπάτι δεν ήταν μόνη της, είχε τη βοήθεια μιας υπέρτατης δύναμης, του Θεού. Αυτό την έκανε πιο δυνατή για να υπομείνει τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν στη νεραιδοζωή της!!


Ό,τι και να συνέβαινε όμως προσπαθούσε να έχει κάποιες απάραβατες αρχές.. κανόνες που ήταν ιερές γι’ αυτήν.. Αυτά τα ιερά πράγματα την ακολουθόυσαν παντού.. ήξερε ότι ήταν ωραίο να έχεις κάποια δικά σου ιερά πράγματα που σε χαρακτηρίζουν, στεναχωριόταν όμως για τις φορές που είχε χρειαστεί να παρεκλίνει από αυτά και εύχοταν να μπορούσε πάντα από δω και πέρα να μπορεί να είναι πιστή σε αυτά.. ένιωθε πολύ χαρούμενη όταν ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις κρατούσε την υπόσχεση στον εαυτό της, αυτές ήταν στιγμές μεγάλης νικής, ικανοποίησης και εν τέλει ευτυχίας!

Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής)στην πρόκληση 24days,είναι:
mystickland..


4 comments:

Memaria said...

Πόσο θα συμφωνήσω για τα δικά μας ιερά πράγματα...οι αρχές μας είναι ό, τι πιο ιερό...χωρίς αρχές είμαστε άδεια κελύφη!!

Unknown said...

Ναι και όταν τις ακολουθούμε νιώθουμε καλύτερα!!

evonita said...

πολύ ωραία τα έγραψες! ηρεμία, πίστη και αρχές! ;)

myStickland said...

Ωραία..αν τα ακολουθήσουμε πιστεύω θα είμαστε ευτυχισμένοι..