Saturday, August 4, 2012

Μανία.. οργάνωσης πριν τις διακοπές

Όπως ανέφερα νωρίτερα έχω μια τάση οργάνωσης άλλα καμιά φορά η καθημερινότητα με προλαβαίνει και έτσι δεν έχω τα πάντα στο σπίτι μου έτσι όπως θα ήθελα.. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελούσε το ντουλάπι τροφίμων.. όταν γυρίζουμε από το σουπερ μάρκετ με ένα καρότσι πράγματα (συνήθως βράδυ γυρίζουμε απο το σουπερ μάρκετ), τα πράγματα μπαίνουν απλά στο ντουλάπι, αν συνυπολογίσει κανείς όλες αυτές τις ογκωδέστατες οικογενειακές συσκευασίες.. τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα!! Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις της http://iheartorganizing.blogspot.be/ πήρα την απόφαση να οργανώσω το  ντουλάπι μου.. Αυτό ήταν το ντουλάπι μου πριν..

 

Χρησιμοποιώντας κάποια καλάθια που ήδη είχα στο σπίτι προσπάθησα να κατηγοριοποιήσω τα προιόντα μου.. δηλαδή ζυμαρικά μαζί, γλυκά και σνακς μαζί κ.ο.κ.. Κάτι άλλο που παρατήρησα έιναι ότι δεν υπαρχει λόγος να κρατάμε τις μεγάλες συσκευασίες δημητριακών.. αφού ανοιχθούν πρέπει να τοποθετούνται σε βαζάκια που έχω φροντίσει να κρατάω.. το ίδιο συμβαίνει και με το αλέυρι καθώς επίσης και τη ζάχαρη που αφού έχουν ανοιχθεί και έχει τοποθετηθεί αυτό που χρειαζόμαστε για τις καθημερινές ανάγκες στα όμορφα βαζάκια του πάγκου καλό είναι το υπόλοιπο να μπαίνει σε βαζάκια.. τόσο καιρο το διπλώναμε καλά και βάζαμε λαστιχάκια.. τα πολλά και μεγάλα κουτιά ποπ κορν επίσης πετάχτηκαν και κράτησα μόνο τις εσωτερικές συσκευασίες.. Αφού έβγαλα την after φωτογραφία παρατήρησα ότι κάτω ράφι φάινεται ακατάστατο, αλλά η πραγματικότητα έιναι ότι πίσω από τη κέτσαπ κρύβονται 2 όμορφα καλάθια με 2 διαφορετικές κατηγορίες.. ενώ στο μεσαίο ράφι 3 τριγωνικά καλάθια!! κάτι που δεν έκανα ήταν να βάλω ταμπελίτσες με το τι υπάρχει μέσα στο καλάθι, αλλά επειδή δεν έχουμε παιδιά πιστεύω ότι μπορέμουμε να τα καταλάβουμε και να βολέψουμε σωστά οι δύο μας..
Ιδού και η after φωτογραφία λοιπόν!



9 comments:

Beauty Follower said...

Τα ντουλαπια ειναι ενα θεμα ειτε εισαι οικογενεια ή ενα ατομο!

evonita said...

μια χαρά το οργάνωσες!!! εγώ αυτό το κάνω και με το ψυγείο, έχω μανία!! ένα ράφι για λαχανικά, ένα για φρούτα, ένα για βιτάμ, τυριά, μαρμελάδες κλπ... έτσι δε χάνεσαι ποτέ και δε μπερδεύεσαι στο τι υπάρχει στο σπίτι από αποθέματα!

myStickland said...

Καλησπέρα..Αχ,και εγω προσπαθώ να έχω μαζεμένα τα ντουλάπια μου,αλλά όταν έχεις παιδιά στο σπίτι είναι λίγο δύσκολο να διατηρηθεί η τάξη..Εσυ όμως μια χαρά τα κατάφερες..
Φιλιά..*)

Unknown said...

Σωστα, δεν ξερεις πως να τα βολεψεις!!

Unknown said...

και στο ψυγειο θελουμε και 2 μια να υπάρχει τάξη αλλά όταν πηγαίνουμε σουπερ μαρκετ και γυρίζουμε με ένα σωρό πράγματα αναγκαστικά κάπως πρεπει να στριμωχθούν! γιαυτό πρεπει να αγοράσουμε ενα δίπορτο να είμαστε πιο άνετοι!

Unknown said...

ΕΕ όταν έχεις και παιδιά το πράγμα δυσκολεύει πολύ!!!

Memaria said...

Πολύ "οργανωμένο" και το ντουλάπι και το αποτέλεσμα!

CHRISTINA N. said...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ..........!!!!! ΧΙΧΙΧΙΧΙ!!!!!!

Unknown said...

Σωστά!!! δεν το σκέφτηκα αυτό!!!