Tuesday, August 7, 2012

Λ όπως Λάθη

…Την ώρα που περιποιούνταν όλοι μαζί τον κήπο, η νεράιδα θυμήθηκε μια ιστορία και άρχισε να την διηγείται στον πρίγκηπα και τον βασιλια..
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας χωρικός που είχε μεγάλη περιουσία και 3 τρεις γιους αλλά δεν θεωρούσε τον εαυτό του ευτυχισμένο άνθρωπο (παρότι όλη του η ζωή κυλούσε ομαλά, δεν γνώριζε τι σημαίνει ευτυχία).. οι γιοι του καθώς επίσης και η γυναίκα του τον βοηθούσαν με τη περιουσία, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο.. επειδή δεν μπορούσε να μοιράσει την πριουσία του, αγαπούσε και τους τρεις γιούς του το ίδιο (και γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τα ισομοιράσει γιατί άλλη αξία είχε το χωράφι με τα καρπούζια, άλλη αυτό με το βαμβάκι και άλλη αυτό με τις ελιές...) αποφάσισε να κάνει κληρωση.Μέσα του ήθελε να δώσει τις ελιές στο μεγάλο του γιο ο οποίος ήταν και πιο προκομένος αλλά δεν μπορούσε να το κάνει αυτό... ήξερε ότι αν οι ελιές πήγαιναν στον μικρό γιο θα ρήμαζαν καθότι δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για την περιουσία.. οι ελιές τον απασχολούσαν περισσότερο γιατί είναι ένα φυτό που παίρνει κάποια χρόνια για να σου δώσει τους καρπούς του αλλά όταν τελικά λάβεις καλό λάδι , η ροή θα συνεχιστεί γι αρκετά χρόνια αρκεί βέβαια να το περιποιείσαι!!! Η μέρα της μεγάλης κλήρωσης ήρθε και τελικά τα αποτελέσματα ήταν αυτά που φοβόταν... ο μικρός γίος θα έπαιρνε τις αγαπημένες του ελιές... τότε μόνο, αφού είχε τελείωσει η κήρωση και είχε γίνει ότι φοβόταν κατάλαβε ότι αυτή η κλήρωση ήταν πολύ μεγάλο λάθος.. έπρεπε  να είναι πιο αποφασιστικός και να είχε μοιράσει όπως πραγματικά νόμιζε τα χωράφια, όλοι θα είχαν πάρει κάτι και κανείς δεν θα το σκέφτονταν όπως εκείνος για τις ελιές.. ενδεχομενώς μόνο εκείνος να είχε τόσο μεγάλη λατρεία στις ελιές του γιατί αυτό το χωράφιτο θεωρούσε ευλογημένο.. Έπρεπε όμως να δεχθει τα αποτελέσματα και φυσικά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να τα αλλάξει γιατί αυτό θα έβαζε σε υποψίες ους γιούς του και ενδεχομένως να χαλούσαν οι μεταξύ τους σχέσεις... ήξερε ότι αυτό που είχε κάνει ήταν λάθος και δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένος.. τώρα που είχε χάσει την ευτυχία του συνειδητοποίησε ότι πριν την κλήρωση ήταν ευτυχισμένος αλλά δεν το είχε καταλάβει.. τώρα μετά απο αυτό εκτίμησε την προηγούμενη του κατάσταση και αποφάσισε να πάρει πίσω την ευτυχία του ... για να το πετύχει αυτό...
-          Νεράιδα, ρώτησε ο πρίγκηπας, δηλαδή ακόμα και όταν είμαστε ευτυχισμένοι κάνουμε λάθη και αδικούμε ανθρώπους ή ξεφεύγουμε από την πορεία μας..
-          Μα φυσικά αποκρίθηκε η νεραίδα.. για την ακρίβεια είναι συστατικό της ευτυχίας.. για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις το σωστό, άλλα κάποιες φορές και το λάθος..κανείς δεν είπε ότι ύπάρχουν νεράιδες και πριγκηπες που δεν κάνουν λάθη.. όλοι κάνουν λάθη αρκεί να τα αποδέχονται και να προσπαθούν να τα διορθώσουν, μα ακόμα και όταν δεν μπορούν να τα διορθώσουν γνωρίζουν πια ποιό είναι το σωστό και έτσι την επόμενη φορά δεν θα το επαναλάβουν, έτσι είναι ευτυχισμένοι πάλι!!
Επόμενο συστατικό της ευτυχίας είναι τα λάθη!!!

Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής)στην πρόκληση 24days,είναι:
mystickland..

4 comments:

myStickland said...

τα λάθη είναι ανθρώπινα..αλλά καλό είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε όσο και όπως μπορούμε!

Memaria said...

Τα λάθη ανθρώπινα...μακάρι να ξέραμε πάντα το σωστό..αλλά πάντα κρίνεται από το αποτέλεσμα αυτό...επομένως την πατάμε συχνά!!

Unknown said...

Ακριβώς! είναι μέρος της ζωής!

Unknown said...

Σωστά!!!