Tuesday, October 9, 2012

Μήπως θέλουν να ξεχάσουμε αυτή μας την όψη?!

Με αφορμή το ταξίδι που έκανε μια συνάδερφός μου στην Ελλάδα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις της διότι μου φάνηκαν πολύ ιδιαίτερες..
Το πρώτο πράγμα που της έκανε εντύπωση είναι οι γυναίκες (πόσο καλοντυμένες και περιποιημένες είναι), αλλά και οι άντρες που της φάνηκαν κούκλοι! Άλλο παράξενο για εκείνη ήταν τα σορτς.. ναι καλά διαβάσατε, τα σορτς (διότι τα φορούσαν όλες και εκείνη αισθάνθηκε πολύ κάπως που δεν μπορούσε λόγω κουλτούρας να ακολουθήσει παρότι θα ήθελε!). μετά μου είπε για τα σπίτια ότι τις φάνηκαν μεγάλα και πολυτελή, πανομοιότυπα βέβαια (με τη σκεπούλα τους από πάνω (δεν μιλούσε για την Αθήνα) με τον κηπάκο τους) και όλα πολύ καθαρά και περιποιημένα!!
Η ζωή δεν της φάνηκε ακριβή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά η βενζίνη και τα διόδια (νοίκιασαν αμάξι) της φάνηκαν πολύ ακριβά! Μας σύγκρινε με τους Τούρκους σε εμφάνιση (πολύ μέσα στη μόδα) αλλά και σε μουσικά ακούσματα?!!, αλλά ο κόσμος της Ελλάδας της φάνηκε με ένα παράξενο τρόπο διαφορετικός.. με ένα τρόπο που εκείνη δεν μπορούσε να τον εκφράσει ακριβώς στα αγγλικά.. πιο φιλικός πιο ξένοιαστος, πιο easy going!! Δεν ήξερε πως να μου πει τη λέξη άνθρωπος!! 

Γιατί ακόμα και σε αυτή τη πολύ δύσκολη κατάσταση που περάνει η χώρα μας, κάτι που ακόμα έχουμε και δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς (γιατί απλά δεν εξαγοράζεται) είναι η ανθρωπιά μας, η καλοσύνη και η ανεμελιά..!! Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι δεν ζω στην Ελλάδα για να ξέρω τι γίνεται στην καθημερινότητα και αυτό είναι αλήθεια, αλλά και από την επίσκεψη μου πριν ένα μήνα αλλά και από τα λόγια της συναδέρφου μου εκτίμησα ακόμα περισσότερο την αξία μας ως λάου.. η οποία όσο και αν έχει "συζητηθεί" πολύ τα τελευταία χρόνια, στα μάτια κάποιων είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με αυτό που έμεις νομίζουμε για το λαό μας!!! αυτή η κοπέλα είναι από το Ιράν.. είναι μια πολύ άξια μηχανικός, αλλά για εκείνη η χώρα της έχει πολλές απαγορεύσεις και μη... και δεν είναι η μόνη σύναδερφός μου που προέρχεται από χώρα με πολλά μη.. έχουμε και από το Σουδάν και από την Ουκρανία και βέβαια από την Ινδία.. 
Αν συζητήσει με κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους καταλαβαίνεις πολλά για την Ελλάδα μας και για τους λόγους που τους "ενοχλούσαμε" που ήμασταν τόσο καλά... αλλά και για τους πολιτικούς μας που δεν  έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους διεφθαρμένους των αραβικών κρατών που οδήγησαν στην αραβική άνοιξη!!!!
Ο απλός λαός όμως παραμένει ένας όμορφος λαός.. παραμένουμε άνθρωποι!

9 comments:

Memaria said...

Το μόνο που με πείραξε είναι η σύγκριση με τους Τούρκους..χαχα...τους έχω συμπάθεια μεγάλη..
Πάντως ό, τι κι αν λένε οι άλλοι, όχι η φίλη σου, αυτή μια χαρά τα είπε, οι Έλληνες, οι περισσότεροι τουλάχιστον, πάντα θα είναι άνθρωποι..εκτός από τους πολιτικούς της που πάντα θα είναι απάνθρωποι!
Φιλιά!!

myStickland said...

Συμφωνώ με την Μαρία!!!
Τίποτα δεν μπορεί να μας στερήσει την ανθρωπιά μας!!!
Φιλάκια φίλη μου:):)

Unknown said...

Ναι και εμένα με ενοχλεί να ακουώ κάτι τέτοιο.. έχουμε και μια Τουρκάλα στη δουλειά και οταν μου είπε ότι είμαι από την Κωνσταντινούπολη δάκρυσα.. άσε ρεζίλι! τώρα την έχω συνηθήσει και δεν με ενοχλεί!! για τους πολιτικούς συμφωνώ και γι αυτό τους συγκρινα με τους διεφθαρμένους της Αιγύπτου.. αλλά ο λαός μας είναι μοναδικός!!με τα καλά του και τα κακά του.. τώρα λέμε τα καλά του!

Unknown said...

αυτό δεν ξεπουλιέται .. γι αυτό!!!
φιλακια!!

Anonymous said...

Εκτός από τους 300(και δεν εννοώ του Λεωνίδα) οι υπόλοιποι είμαστε άνθρωποι....

Lyriel Bee said...

Είμαστε Σταυρουλάκι μου, και έχουμε μια αύρα διαφορετική.
Όπως και ο κάθε λαός άλλωστε έχει τη δική του χάρη.
Όμως σαν Έλληνες μπορώ να πω, διατηρούμε ακόμα μια ζεστασιά στην καρδιά μας!
Τι καιρό έχει τώρα εκεί;
Φιλάκια!!

evonita said...

μου άρεσε πολύ τα όσα είπε η φίλη σου για μας.. είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πώς άλλοι λαοί αντιλαμβάνονται την Ελληνική κουλτούρα! φυσικά και είμαστε άνθρωποι ακόμη!! ευτυχώς που μέσα και από αυτή τη μιζέρια το διατηρούμε ακόμη αυτό το χάρισμα! μακάρι και οι πολιτικοί της χώρας να ήταν έτσι! φιλάκια πολλά!

Unknown said...

Χαίρομαι που όλες έχουμε την ίδια άποψη..!
άσε εδώ έχουμε γύρω στους 37 βαθμούς και λέμε ότι δρόσισε!
Εκεί?
φιλάκια!!

Unknown said...

μακάρι αλλά απότι φαίνεται αυτό δεν συμβαίνει!
φιλακια!