Saturday, November 17, 2012

Ολα μαζί σε 1!! & last thing you bought

Αυτή η εβδομάδα ήταν μια εβδομάδα με πολλές διαφορετικές γιορτές!!
Την Τρίτη ήταν το Diwali, μια ινδουιστική γιορτή .. η γιορτή του φωτός.. Με την ευκαιρία αυτής της τεράστιας γιορτής για τους Ινδούς δεχτήκαμε δυο προσκλήσεις για φαγητό...μια την προηγούμενη Πέμπτη και μια αυτή την Πέμπτη!!Και στις περιπτώσεις τα φαγητά ήταν ΠΟΛΛΑ και οι οικοδεσπότες πολύ θερμοί.. Σε αυτή τη γιορτή έχουν το έθιμο να στολίζουν τα σπίτια τους με πολύχρωμη άμμο (εδώ μια απεικόνηση του Lord shiva..), 
 πολύχρωμα λουλούδια....
 και πολλά κεράκια!!




Στο ίδιο σπίτι είχαμε βρεθεί και πέρυσι όπου είχα φορέσει και το παραδοσιακό σους Σάρι... πολύ μου άρεσε!!!
Φέτος λοιπόν δεν έβαλα σαρι (παρότι μου έχουν αγοράσει και έχω πλέον το ΔΙΚΟ μου, χιχι!!), αλλά ευχαριστήθηκα τη φιλοξενία τους πάλι!!
Την Πέμπτη όμως ήταν και η πρωτοχρονιά των Μουσουλμάνων... μπήκε το 1434.. ή κάτι τέτοιο.. και έτσι όποιον Ινδό έβλεπα έπρεπε να λέω Happy Diwali και όποιο Μουσουλμάνο Happy New Year.. Είχα πάθει ένα μπέρδεμα..Κάτι που δεν σας είπα ακόμα είναι ότι στις 2-12 τα Εμιράτα έχουν εθνική εορτή!!! και όταν λέω εορτή το εννοώ.. χαμός!!!
όλο αυτό το μπέρδεμα ήρθε και ολοκληρώθηκε χθες στο σουπερ μάρκετ... έβλεπες χριστουγεννιάτικα..

διπλά από το πρόσωπο του σειχη...

που έχει βγει σε κασκολ...

αφίσα..σημαία...






εεε πήραμε και εμείς το κατιτίς μας να μπούμε στο κλίμα.. Δεν μπορώ να πω όχι στον Α.. ήθελε να μου πάρει και μαντήλα μαύρη με τη σημαία για ενθύμιο.. αρνήθηκα κατηγορηματικά και έτσι την πήρε για τη μαμά του είπε.. εγώ πήρα φουλάρι-σημαία! έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται... και μέσα σε όλα αυτά πήραμε και μια γαλοπούλα για την γιορτή των Ευχαριστιών που γιορτάζεται αυτή τη Πέμπτη (εμείς θα το κάνουμε Παρασκευή!) και έχουμε καλέσει πάλι ένα πολυεθνικό παρεάκι να το γιορτάσουμε αμερικάνικα!!!
last thing you bought

Πρώτη φορά θα μαγειρέψω κάτι ανάλογο.. δεν εννοώ τη γαλοπούλα βέβαια άλλαα όλα τα υπόλοιπα!!!για να δούμε λοιπόν τι θα βγει!!
Αυτά λοιπόν με τις μέρες αυτές.. Λίγο Diwali, λίγο New Year, λίγο Thankgiving, ολίγον Χριστούγεννα, ολίγον National Day και πολύ κέφι απ’ όλους...
Σας φιλώ!!!!!



7 comments:

myStickland said...

Καλημέρα..τι ωραία ανάρτηση..λίγο απ'όλα..αστείο δεν είναι;
φιλάκια να περνάτε όμορφα!

vivi ka said...

Καλημέρα!! Ελαφρώς έχασα τον μπούσουλα μόνο που το διάβασα. :)
Διασκεδαστικό μου φαίνεται πάντως τώρα που το καλοσκέφτομαι!
Καλή διασκέδαση με όλα!! :))

Memaria said...

Έπαθα πολιτισμικό σοκ η γυναίκα!!
Καλη επιτυχία στο μαγείρεμα και καλά να περνάτε..!

Unknown said...

Ναι πολύ αστείο.. δεν νομίζω ότι μπορώ να το περιγράψω σωστά!

Unknown said...

Ευχαριστώ!! θα επανέλθω με ανάρτηση-μενού!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Πωπω γιορτές!!!Πράγματι μπερδεύεις τις ευχές!χιχι! Θα ήθελα να σε δω με το σάρι... υπέροχη θα ήσουν. Σε φιλω΄. Callie by anthomeli

evonita said...

τι απίστευτες εικόνες.. σκέτη μαγεία είναι αυτά τα ινδικά στολίδια!!! καλά με το κηροπήγιο παγόνι έπαθα πλάκα!!!! πολύ μου άρεσε! ωραίες αυτές οι multi παρέες! να περνάτε πάντα τόσο όμορφα!!! καλή επιτυχία στο μενού που θα ετοιμάσεις!!! να αγοράζεις τέτοια ενθύμια για να έχεις να θυμάσαι τα πάντα!!! :)