Saturday, July 21, 2012

Ramadan Kareem - Fujairah- Day 1- Summer bliss 3rd week


Ramadan Kareem!!!!!!
Το Ραμαζάνι ξεκίνησε την Παρασκευή και έτσι είπαμε να το γιορτάσουμε με μια εκδρομούλα στο άλλο Εμιράτο τη Fujairah!! Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα και ύστερα από πολλές δυσκολίες τελικά καταφέαραμε να αναχωρήσουμε την Πεμπτη το μεσημεράκι..Αφήσαμε το Ντουμπάι με τις κεραιές φοίνικες πίσω μας.. Εδώ οι κεραίες έχουν καμουφλάζ-φοίνικα... Ακόμα και στην Αίγυπτο που γενικά είναι τελείως ανοργάνωτοι, έχουν κεραίες-φοίνικες.. Θα είναι αραβική μόδα μάλλον!!!!

Το πρώτο πράγμα που συναντάς όταν απομακρυνθείς λίγο από την πόλη είναι έρημος... Πρώτη φορά που αντίκρυσα ένα τέτοιο τοπίο ήταν πρίν 2 χρόνια στην Αίγυπτο.. Έρημος που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το Εμιράτο που βρίσκεσαι!!

  
Προχωράμε λίγο και το τοπίο αλλάζει.. βουνά παντού, θυμίζει σεληνιακό τοπίο (δεν την έχω επισκεφθει αλλά πιστεύω ότι είναι κάπως έτσι!!!)  Περνάμε από αγορές.. πουλάνε τα γνωστά αραβικά προιόντα...


Μέσα στα βουνά ένας άνθρωπος περπατάει.. Μα δεν μοιάζει με τον Λορενς της Αραβίας? Πώς αντέχει με τέτοια ζέστη είναι κατι που δεν αντιλαμβάνομαι..


Αυτούς τους δρόμους τους έφτιαξαν Έλληνες, όχι ελληνικά χέρια βεβαίως βεβαίως αλλά ελληνικές εταιρείες με Ελληνες μηχανικούς φίλους μας!! Τώρα έχουν αναχωρήσει για άλλα έργα.. Αισθάνομαι χαρά που επιτέλους αντικρύζουμε τους δρόμους για τους οποίους μιλούσαμε ένα χρόνο πριν.. 

 

Δοκιμάζω στη φωτογραφική μου άλλα κόλπα και το αποτέλεσμα μ' αρέσει πολυ!!! την φωτογραφία δεν την έχω επεξεργαστεί καθόλου!!!



Επιτέλους βλέπουμε θάλασσα και το ξενοδοχείο μας νάτο εκεί ξεπροβάλει.. Αύριο ξεκινάει το Ραμαζάνι και οι προετοιμασίες στο διπλάνο ξενοδοχειο (στο οποίο ο Μανατζερ είναι Έλληνας) έχουν ξεκινήσει!!!!


 Οι Άραβες είναι πολύ φιλόξενοι ως λάος.. η κουλτούρα τους είναι τέτοια που το ξενοδοχείο πρέπει να ακολουθήσει.. επομένως το κέρασμα με τσαγάκι και χουρμάδες απλά επιβάλλεται!!!! Όσο κανονίζουμε τα του δωματίου η αντανάκλαση μου με φωνάζει για φωτογραφία!!


 Ανεβαίνουμε και το αίθριο με την τεράστια τζαμαρία ξεπροβάλλει μπρόστα μου.. Στο ξενοδοχείο αυτό έχουμε ξαναμείνει πρίν ένα χρόνο και.. αλλά όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα με εντυπωσιάζει πάρα πολύ!!!

 Η θέα είναι φοβερή και ο ήχος από τα κύματα σου παίρνει τα αυτιά!!!



Μια βόλτα στη πισίνα για μια βουτιά κρίνεται επιβεβλημένη!!!



Μ' αυτά και με κείνα το βραδάκι φτάνει!! η θέα από το δωμάτιο συνεχίζει να μας αρέσει πάρα πολύ, αλλά λίγο φαγητό είναι απαραίτητο!!!  Περνάμε από τους χώρους του ξενοδοχείου και βγάζω διάφορές φωτογραφίες.. την  επόμενη μέρα που διαβάζω τι έγραφε η ταμπέλα, παθαίνω ένα μικρό σοκ!! δεν ήξερα ότι έχει περάσει τροπικός κυκλώνας (ή αλλιώς τυφώνας) από δω..

 Στο ίδιο εστιατόριο είχαμε πάει και την προηγούμενη φορά να φάμε όπου μια μπάντα ντύμενοι χαβανέζοι (μάλλον φιλιππινέζοι στην εθνικότητα) μας τραγουδάν.. ρωτάμε γι αυτούς.. έχουν φύγει λόγω Ραμαζανιού για διακοπές..(μια φιλή μας που είναι χορεύτρια λατιν μας έχει πει αυτή την περίοδο δεν έχει δουλειά, όλα τα Shows σταματάνε) οπότε μου φαίνεται λογικό!!!
Τρώμε και πάμε για νανάκια.. Αύριο πάλι!!
Η ιστορία συνεχίζεται!!!!
To be continued....







10 comments:

Memaria said...

Ω ναι, να συνεχιστεί!!!
Υπέροχες φωτογραφίες....ωραία μέρη!!..σε ευχαριστώ που μας πήρες μαζί σου!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

πραγμάτικά σαν παραμύθι είναι η ζωή σου! Κάθε φορά που σε διαβάζω αυτό νιώθω! Σήμερα όμως μου τα χάλασες με τις φωτογραφίες! Τόσο μικρές! Δυο-τρεις μαζί; Ακόμα και αν πατήσω πάνω δεν τις ευχαριστιέμαι! Αναθεώρησε!
kathy by anthomeli

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Υπέροχα όλα!!!! Λίγο πιο μεγάλες να τις βάζεις όμως στην επεξεργασία του blogspot για να τις χορταίνει το μάτι μας!!! (μα τι ζήτουλας που είμαι;)χιχι! Αλήθεια να σε ρωτήσω. Χθες έβλεπα την ταινία επικίνδυνες αποστολές και ήταν λέει στο ντουμπάι όπου το σάρωσε μια αμμοθύελα (μέσα στην πόλη) και δεν βλέπανε τίποτα. Γίνεται αυτό;;; ή είναι χολιγουντιανή βλακεία; Αυτά! Ελπίζω να συνεχίσετε να περνάτε όμορφα. Φιλιά. Callie by Anthomeli

Unknown said...

Ευχαριστώ που με ακολουθήσατε!!! 'Εχουμε και συνέχεια!!!

Unknown said...

Μ'αρέσουν οι παρατηρήσεις.. διορθώνομαι.. Δεν θέλω να κουράσω με πολλές φωτογραφίες και έτσι το γύρισα στα κολάζ!!!

Unknown said...

Γίνεται και δεν βλέπεις μπροστά σου, αλλά όχι με αυτή τη φόρα που το έδειξαν στην ταινία!!! Δηλαδή δεν το βλέπεις να έρχεται, άπλα κάποια στιγμή χάνεις ορατότητα!!! Επίσης εδώ έχει και πολύ ομίχλη και υγρασία.. γενικά σαν τον ουρανό της Ελλάδας μας δεν βρίσκεις!!

myStickland said...

Συμφωνώ και εγω με τα ανθομελάκια..Μου αρέσουν οι φωτογραφίες σου..Δεν είναι κρίμα,να μην τις απολαμβάνουμε στο ''μέγιστο'';;
φιλιά..(χαίρομαι που αποφάσισες να λάβεις μέρος στο παιχνίδι μου!)

Memaria said...

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες....

evonita said...

αχ κι εγώ το ίδιο θα έλεγα με τις φωτογραφίες!! πολύ όμορφη η ανάρτηση! φιλάκια!!

Unknown said...

Θα επανορθώσω.. ετοιμάζω το part 2 με κάθε φωτογραφία χωριστά!!