Friday, July 13, 2012

Summer bliss - 2nd Week

Σήμερα το πρώι ξυπνήσαμε με άλλη διάθεση...
Ναι ήρθε η μέρα που δεν πρέπει να πάμε στη δουλειά!! Μπορούμε να σηκωθούμε με την ησυχία μας...να ετοιμαστούμε με την ησυχία μας (έχω ένα θέμα με την ησυχία μου, όπως φαίνεται και από παλιότερη ανάρτηση) και να πάμε για brunch σε ένα ιταλικό εστιατόριο... Τι ωραία!! Ας βγάλω την πρώτη φωτογραφία της ημέρας από το μπαλκόνι...

12 η ώρα πρέπει να είμαστε εκεί.. Σε αυτού του είδους τις εξόδους μας πρέπει να πάρουμε ταξί.. Εδώ το όριο του αλκοόλ που επιτρέπεται είναι μηδέν όπως και οι ανοχές τους σε αυτά τα ζητήματα.. Παίρνουμε το ταξάκι μας για να πάμε στην αλλή πλευρά του Ντουμπάι, στο πιο καινούργιο Ντουμπάι θα έλεγα.. Η πόλη δεν είναι πολύ μεγάλη όπως η Αθήνα μας...Το Εμιράτο όμως είναι αρκετά μεγάλο, αλλά δεν κατοικείται όλο.. ακόμα.. Δεν ξέρω που θα φτάσει η επέκταση της πόλης προς έρημο και προς θάλασσα σε λίγα χρόνια.. Ώρες ώρες θυμάμαι την ελληνική ταινία ή ανέκδοτο που έλεγε ο Έλληνας πολιτικός.. θα σας κάνω δρόμους, πλάτειες, γιοφύρια.. μα δεν έχουμε ποτάμια.. Εεε θα σας κάνω και ποτάμια!!! Έτσι φάνταζομαι ότι και εδώ ο πολιτικός τους.. (έναν έχουν, δεν κάνουν εκλογές, αυτόν ξέρουν αυτόν εμπιστεύοναι.. και καλώς με τέτοια ανάπτυξη που έχει πετύχει ο άνθρωπος!!)  σε ένα τέτοιο πολιτικό λόγο του υποσχέθηκε νησιά... και τα έφτιαξε!!!!!
Μέσα από το ταξί δίαφορες φωτογραφίες..

Μια καθαριότητα και τάξη επικρατεί παντού και δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι στην Αραβία..!!Η πρώτη μου εμπειρία στην Αίγυπτο δεν έχει καμία σχέση!!!
Πόσο πολυ μου κακοφαίνεται όταν γυρίζουμε πίσω και βλέπω τα σκουπίδια και τις γέφυρες.. τα γκράφιτι.. Εδώ οι γέφυρες δημιουργούν ενα καλλιτεχνικό καμβά... όλες έχουν ψηφιδωτά!! Μα γιατί στην Ελλάδα μας πρέπει να γράφει "Μαρια Σ' αγαπω και μου λείπεις.. Μητσος?"

Μέσα από το ταξί λοιπόν μια τυχαία γέφυρα που βρέθηκε μπροστά μας.. και λέω τυχαία, γιατί οι μη τυχαίες όπως αυτή κοντά στο παλάτι σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!
 Φτάσαμε... τι ωραία είσοδος!!!

Και το εστιατόριο!!! Τέλειο!!! Ιταλικό φαγητό.. Ποικιλία και ποσότητα!!!
Φάγαμε μέχρι σκασμού και το σαμπανιζέ κρασάκι κατέβαινε τόσο εύκολα το άτιμο.. όταν σηκώθηκα το κατάλαβα!!!

15 comments:

myStickland said...

Ωραίες εικόνες...μαγευτικό φαίνεται το μέρος που ζείτε...:)

Unknown said...

Σαν την Ελλάδα δεν είναι.. απλά είναι πολύ χλιδάτο αλλά από φυσική ομορφια...

Memaria said...

Και οι δικοί μας πολιτικοί εδώ δεν μπορούν να μοιράσουν ούτε δυο γαϊδουριών άχυρο...όχι να φτιάξουν νησιά...έχουν νησιά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν...άσε και συγχίζομαι!!
Οι φωτογραφίες υπέροχες!!
Χορταίνει το μάτι σας χλιδή εκεί..!

___ said...

Aχ βρε Σταυρουλάκι! Τί ωραία που μας ταξιδεύεις!
Σαν να διαβάζω τα παραμύθια της χαλιμάς :)
(Καλέ ποιά αποκάλυψη; Μαύρη μαυρίλα βλέπω στη φωτό)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Αυτό που πάντα απορούσα με αυτούς που κάνουν γκράφιτι! Αφού το κάνετε που το κάνετε, γιατί δεν ομορφαίνεται το τοίχο με ωραίες ζωγραφιές αλλά μόνο με λέξεις και συνθήματα; Εχουν ταλέντο και θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα!
Kathy by anthomeli

Unknown said...

Συμφωνώ!! έχουμε έναν προικισμένο τόπο και τον καταστρέφουμε!!

Unknown said...

ΕΕΕ.. αν κοιτάξεις υπο γωνία θα καταλαβεις την φιγούρα του Αλέξανδρου νομίζω.. Ήθελα να κάνω και καλά αποκάλυψη, αλλά όχι και ολοκληρωτική!!!!

Unknown said...

Ναι, έχουν όντως ταλέντο, αλλά το αποτέλεσμα ακόμα και όταν το αξιοποιούν το ταλέντο είναι ότι δημιουργείται μια ακαταστασια στην πόλη γιατί είναι χωρίς συνοχή και συνέχεια!!! Είναι πραγματικά κρίμα να έχει τέτοια εικόνα η πόλη μας...

Decofairy said...

Αχ, μας ταξίδεψες :)

Unknown said...

Χαίρομαι γι'αυτό!!!

Memaria said...

Βρήκα πολλά σχόλιά σου στα ανεπιθύμητα..δεν ξέρω γιατί πήγαιναν εκεί....τι μπέρδεμα..δεν είχα ρυθμίσει και τίποτα εκεί...
αν φταίω εγώ συγνώμη...αύριο θα τα ψάξω ένα ένα!!
Καλή σου νύχτα!!

Unknown said...

Καλημέρα!!! Όχι Μαρία μου δεν φταίς εσύ.. μάλλον εγώ φταίω γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα blogs που επισκέπτμαι και αφήνω σχόλια.. δεν ξέρω όμως τι πρέπει να διορθώσω για να μην συμβαίνει αυτό!! Αν καταλάβεις πες μου!!!! Φιλάκια

evonita said...

τι όμορφο ταξίδι... συνεχώς νιώθω μέσα από τις περιγραφές που κάνεις πως βρίσκομαι εκεί!

Unknown said...

άντε έλα λοιπον.. 4 ώρες δρόμος είναι!!!

evonita said...

χαχα... μα σε έχω ζαλίσει κι εγώ όλο θέλω και θέλω... χαχα.. :) 4 ώρες από Αθήνα να υποθέσω,ε? είναι στα μελλοντικά μου σχέδια, κάποια στιγμή πιστεύω να τα καταφέρω, ελπίζω να υπάρχει ακόμη το palm μέχρι τότε! χι χι!